Ontwikkeling Multiped

Op vrijdag 27 November 2020 heeft wethouder Jan Nederveen samen met afgevaardigden van het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden een bezoek aan MSA-Service gebracht. Dit bezoek was ter ere van het ontvangen van een bijdrage vanuit het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden. Met deze bijdrage wordt de ontwikkeling van een prototype datalogger maritieme industrie gesteund.

Deze innovatie waar MSA-Service achter de schermen aan werkt is geschikt voor zowel kleine werktuigen als grote installaties. De adviescommissie ziet potentie in deze innovatie van het bedrijf vanwege de combinatie van diverse signalen en systemen in de datalogger genaamd Multiped, met name bij storingsanalyse.

Verzamelplaats van data op locatie
Veel scheeps/proces automatiseringssystemen en machines beschikken over een schat aan meetgegevens, omdat ze zijn uitgerust met sensoren. Toch wordt in de praktijk veelal geen optimaal gebruik gemaakt van deze data volgens Machiel ’t Hoen, eigenaar van MSA-Service. "Een van de redenen is dat de data uit verschillende, niet gekoppelde, databronnen komen. Denk hier bijvoorbeeld aan motoren, pompen en meetinstrumenten, navigatie apparatuur. Daarnaast zijn veel datalog oplossingen cloudbased, terwijl de beschikbare internetbandbreedte in de maritieme industrie beperkt is. Met de Multiped, de universele datalogger, biedt MSA-Service voor de gebruiker op locatie een verzamelplaats van alle aanwezige proces en machinedata. Belangrijk bij de ontwikkeling van het prototype is dat deze, naast nauwkeurigheid en stabiliteit, voldoet aan hoge systeemeisen qua temperatuur, trilling, veiligheid en geschikt is voor zowel kleine werktuigen met weinig signalen tot grote installaties (zoals schepen) met vele duizenden signalen."

Innovatie maritieme maakindustrie
Innovatie en verduurzamen van de economie zijn speerpunt om de economische kracht van de regio Drechtsteden verder te versterken. Wethouder Jan Nederveen: "Het is mooi om te zien hoe MSA-Service juist in deze tijd aan innovatie doet, high tech kennis combineert met het operationele maritieme proces en daarbij de samenwerking zoekt met andere bedrijven in de regio."

Latest news

Are you facing a challenge? 
We are happy to think along with you!

Contact us, and we will help you.

MSA-Service B.V.

Houtschelf 1
3371 KB Hardinxveld
Kvk: 24387658

MSA-Service Noord B.V.

Zeppelinstraat 17-8
7903 BR Hoogeveen
Kvk: 63412489