gezocht hulp monteur hardinxveld

Stage bij MSA-Service

Overgestapt van opleiding en zonder al te veel verwachtingen aan je stage beginnen. Dat overkwam Samuel (17) toen hij voor zijn tweedejaars stage voor de opleiding Technicus engineering elektrotechniek op zoek was naar een stage.

Na een belronde, dat werkt beter als mailen aldus Samuel, kwam hij hier bij MSA-Service uit. Hij had echter wel een vraag; ‘ik zou graag op verschillende afdelingen willen werken’. Want bij zijn vorige stage is hij alleen in het veld en de werkplaats bezig geweest. En dat is gelukt, zelfs met een eigen project. Hij heeft de elektrische installatie van twee kolomkraantjes vanaf het begin tot eind uitgevoerd, beginnend met het tekenwerk.

Dit was een leerzaam leerproces. Waar op school alleen Auto/stabicad en eplan wordt gebruikt, heeft hij hier leren tekenen in See electrical. Naast het inhoudelijke, denk aan tekenen in stramienen, verwijzingen maken, was dit ook een leerproces in vragen stellen. Je krijgt veel vrijheid, en moet dus zelf vragen stellen aan de juiste personen.

Na het tekenen van de kolomkraan, volgde het maken van besturingspanelen en het voorbereiden van junction boxen. Aangezien ieder project bij MSA-Service wisselend is, zijn hier geen standaard kasten, grondplaten en goten. Met hulp van een ervaren vakman, die tevens zijn vraagbaak was, is alles voorbereid. Klaar voor de volgende stap, installatie in het veld.

Met een ervaren collega heeft Samuel op locatie de besturingskasten opgehangen en de kabels getrokken. Eveneens zijn de junctionboxen aangesloten en getest. Met als resultaat een werkende kolomkraan en een meer dan tevreden Samuel.

gezocht hulp monteur hardinxveld
stagiair Samuel bij MSA-Service

Tijdens dit traject heeft hij veel nieuwe kennis opgedaan. Vooral tijdens het engineren is er veel geleerd en is de materiaalkennis flink toegenomen.

Het is ook een bevestiging dat hij een goede keuze heeft gemaakt door naar deze opleiding over te stappen. Want wat hij na zijn opleiding gaat doen is nog niet helemaal duidelijk maar in de maritime elektrotechniek ziet Samuel zich zeker werken.

Als we hem na afloop van de 10 weken stage vragen hoe hij zijn stage bij MSA-Service heeft ervaren, wordt er zonder nadenken geantwoord dat het hem goed is bevallen.

“Niet verwacht dat het zo gezellig zou zijn, iedereen is vriendelijk.”

En zijn tip voor de volgende stagiaires? Je moet met de vrijheid om kunnen gaan, jij moet de vragen stellen.

Benieuwd welke stage er mogelijk zijn bij MSA-Service? Kijk hier voor het overzicht.

Laatste nieuws

Uw partner in elektrotechnische automatiseringsprojecten in de offshore-, wind- en maritieme sector. 

Laten we samenwerken aan uw volgende project.

MSA-Service B.V.

Houtschelf 1
3371 KB Hardinxveld
Kvk: 24387658

MSA-Service Noord B.V.

Zeppelinstraat 17-8
7903 BR Hoogeveen
Kvk: 63412489