Multiped maakt data inzichtelijk

Troubleshooting, procesoptimalisatie en het verminderen van milieubelasting. En dat met één platform: Multiped. Dit systeem voorziet in een grote behoefte. Op een overzichtelijke en laagdrempelige manier zijn verschillende soorten data op één scherm bij elkaar gebracht. Daarmee wordt bijvoorbeeld de kostprijs van een project berekenen een stuk eenvoudiger.

De ontwikkeling van de gebruiksvriendelijke Multiped komt bepaald niet uit de lucht vallen, zo legt Linda de Lange van MSA-Service uit. Toch is Multiped een atypisch product voor dit sinds 2006 in Hardinxveld-Giessendam gevestigde bedrijf. MSA-Service is namelijk gespecialiseerd in maatwerk voor elektrotechnische automatiseringsvragen. 

MSA-Service is namelijk gespecialiseerd in maatwerk voor elektrotechnische automatiseringsvragen. 

Persoonlijk

De medewerkers zijn altijd creatief in hun oplossingen en durven daarbij buiten de lijntjes te kleuren. De persoonlijke benadering staat voorop. Vaak gaat het daarbij om oplossingen onder water, zo vertelt De Lange. Als het om complexe besturingssystemen in de maritieme wereld, de offshore of bij baggeraars gaat, is MSA-Service een begrip met hun specifieke oplossingen voor onder meer de plaatsing van windmolenfundaties op zee.

Maatwerk

MSA-Service levert dus maatwerk, maar om aan de digitaliseringsbehoefte van de klanten tegemoet te komen is Multiped als standaardproduct ontwikkeld.

‘Dat product is wel een oplossing voor wat we vaak in de praktijk tegenkomen’, vertelt project engineer Ralf Stam die een compacte unit laat zien. ‘Ja, het is een kleine unit, maar groot in mogelijkheden.’ Overigens is het systeem in meerdere formaten verkrijgbaar, aansluitend bij de databehoefte.

Stam en zijn collega’s merkten in de dagelijkse praktijk dat ze bij een storing vaak niet alle relevante data snel en gemakkelijk konden raadplegen. Dat moest beter kunnen, realiseerde zich ook technisch directeur Machiel ’t Hoen. Tijdens zijn opleiding had hij al eens nagedacht over het overzichtelijk in beeld brengen van verschillende data. Nu de praktijk zo nadrukkelijk om een oplossing vroeg, kon dit idee eindelijk worden gerealiseerd. 

Naar wens

’Er wordt een kleine unit aan boord geplaatst, verduidelijkt Stam. Alle signalen aan boord worden hierin verzameld en kunnen vervolgens op een scherm in de stuurhut of op een laptop worden weergegeven. Het dashboard kan door de gebruiker naar wens worden ingesteld.’

Stam: ‘Het motorverbruik is een hot item. Je kunt precies het brandstofverbruik in kaart brengen bij werkzaamheden, maar ook als, bijvoorbeeld, een schip stilligt. Dat is te zien in real time, maar je kunt ook gemakkelijk terugkijken en vergelijken. Met die gegevens is het heel gemakkelijk om grafiekjes te maken. Stel: een pomp presteert niet goed. Er wordt te veel brandstof verbruikt en te weinig vermogen geleverd. Door de actuele prestatie te vergelijken met die van enkele maanden eerder, zie je het verschil en kun je in actie komen om de prestatie te verbeteren.’

Updates

Ook het berekenen van de kosten en opbrengst van een aangenomen werk is met Multiped een stuk gemakkelijker. Stam: ‘Bijvoorbeeld voor een baggeraar die wil aantonen dat hij een bepaalde productie heeft gehaald, is Multiped een uitkomst.’

In de maritieme sector is internettoegang niet altijd aanwezig, daarom is het data platform volledig onafhankelijk van internet. Multiped wordt aangeboden in abonnementsvorm. Dat biedt veel voordelen, zoals updates waardoor het systeem altijd optimaal presteert.

Groen en slim

In de energietransitie speelt Multiped ook een positieve rol. Door een beter inzicht in het verbruik, is het eenvoudiger om de prestaties te optimaliseren. Dat maakt schepen niet alleen duurzamer, maar het bespaart ook onnodige uitgaven aan brandstof. Stam: ‘Multiped is een flexibel, laagdrempelig systeem, een slimme oplossing voor nu en de nabije toekomst.’

Dit bericht is eerder geplaatst op schuttevaer.nl

Laatste nieuws

Uw partner in elektrotechnische automatiseringsprojecten in de offshore-, wind- en maritieme sector. 

Laten we samenwerken aan uw volgende project.

MSA-Service B.V.

Houtschelf 1
3371 KB Hardinxveld
Kvk: 24387658

MSA-Service Noord B.V.

Zeppelinstraat 17-8
7903 BR Hoogeveen
Kvk: 63412489