Datawerf project voor de Multiped

MSA-Service heeft als eerste bedrijf de pilot van het  project Datawerf succesvol afgesloten

Ondernemers in de maritieme sector willen wel digitaliseren, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Dat was één van de uitkomsten van het onderzoek Datavolwassenheid binnen de maritieme sector van de Gemeente Rotterdam.

Vanuit deze uitkomst ontstond de pilot waarbij een groep MKB’ers in de maritime sector intensief begeleid word bij de digitalisering van hun onderneming.

MSA-Service was een van de eerste bedrijven die in aanmerking kwam voor deze pilot. Zij hebben een expert uitgekozen die een zestal weken in het bedrijf kwam werken. Het product waar de pijlers op gericht waren was de Multiped. De Multiped een datadashboard wat scheepseigenaren en gebruikers inzicht geeft in de reeds aanwezige data aan boord. Denk hierbij aan brandstofverbruik, uitstoot van emissies, locatie, snelheid, trillingen en nog veel meer. Er kan in het verleden gekeken worden, vergeleken worden met andere projecten of schepen en er is real-time inzicht. De expert die namens de Datawerf met dit project aan de slag is gegaan heeft zicht met name gericht op de klantbehoefte en positionering van de Multiped.

succesvolle afronding datawerf pilot

De pilot bij MSA-Service vond plaats in het tweede kwartaal van 2022.

Datawerf is een van de pilots uit de actieagenda Digitaal MKB Zuid-Holland en wordt gefinancierd vanuit Gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), Maritime Delta, InnovationQuarter en provincie Zuid-Holland.

Laatste nieuws

Uw partner in elektrotechnische automatiseringsprojecten in de offshore-, wind- en maritieme sector. 

Laten we samenwerken aan uw volgende project.

MSA-Service B.V.

Houtschelf 1
3371 KB Hardinxveld
Kvk: 24387658

MSA-Service Noord B.V.

Zeppelinstraat 17-8
7903 BR Hoogeveen
Kvk: 63412489