Dutch dredging simulators jan 22

Baggersimulator van Hollandse bodem

Drie bedrijven die hun sporen in de maritieme sector hebben verdiend, ontwikkelen een baggersimulator. Deze simulator is draagbaar én betaalbaar.

Arnold den Boon, woordvoerder van de drie bedrijven: “Baggeren is een kritisch proces. Er kan van alles mis gaan en daarom is het gebruikelijk om bij grotere schepen een simulator te gebruiken. Op die manier kan de operator ‘op het droge’ trainen. De huidige simulatoren, die verkrijgbaar zijn op de markt, zijn echter duur en groot. Dat maakt de drempel, om een simulator te kopen, hoog. Dat moet efficiënter en goedkoper kunnen, vonden wij. En dat is gelukt.”

Door gebruik te maken van standaard hardware, houden zij de kosten laag. De software is door hen zelf ontwikkeld. Het resultaat is een systeem dat alle processen in detail simuleert. Van het opstarten tot het snijden van de grond  en verpompen van het zand-water mengsel. De operator oefent de bediening en leert daardoor hoe verschillende omstandigheden en instellingen invloed hebben op het baggerproces.

Drie partijen

De drie partijen werken samen onder de naam “Dutch Dredging Simulators”. Ieder heeft zijn expertise. De Klop bv heeft veel kennis van het baggerproces met bijbehorende bagger equipment én een uitgebreid netwerk in de markt. MSA-Service is een automatiseerder van baggerschepen en offshore wind equipment. Controllab is gespecialiseerd in het ontwerpen van simulatoren voor de offshore industrie en heeft een grote kennis van het realistisch nabootsen van machines en aandrijfsystemen.

“Door de bundeling van onze expertise kunnen wij tegen een goede prijs een simulator in de markt zetten. Met deze simulator leren operators hun baggerproces optimaal in te stellen. Dat levert een hogere opbrengst en minder brandstofkosten. En dát wordt in de markt reeds waargenomen: een klant in India heeft al een bestelling geplaatst,” besluit Arnold den Boon.

Meer informatie over de draagbare baggersimulator is hier te vinden.

Dutch dredging simulators jan 22

Laatste nieuws

Uw partner in elektrotechnische automatiseringsprojecten in de offshore-, wind- en maritieme sector. 

Laten we samenwerken aan uw volgende project.

MSA-Service B.V.

Houtschelf 1
3371 KB Hardinxveld
Kvk: 24387658

MSA-Service Noord B.V.

Zeppelinstraat 17-8
7903 BR Hoogeveen
Kvk: 63412489