Cutter/hopper simulator

Cutter/hopper simulator

MSA levert cutter/hopper simulatoren aan van Oord.

Wij hebben beide baggerconsoles gebouwd die vergelijkbaar zijn met de cutterdredger 'Athena'.  Deze consoles zijn elektrisch in hoogte verstelbaar en voorzien van touchscreens en joysticks. Ook de servers in de 19" kasten behoorden tot onze levering. De visuals worden verzorgd door 6 beamers en een paraboolscherm. MSA-Service heeft de integratie/installatie van alle systemen verzorgd. De simulatoren starten door het aanraken van een van de knoppen aan de instructeurstafel. Op de core server draait van Oord's eigen geavanceerde baggersoftware. De geprojecteerde 3D visuals worden door een derde partij gemaakt.

Tijdens de openingsceremonie van het nieuwe hoofdkantoor van Van Oord nam onze koning Willem Alexander plaats achter de knoppen.

Cutter/hopper simulator

Klik hier om de film over Van Oord's trainingscentrum inclusief simulator te bekijken.

Eerder leverden wij al de backhoe simulator op. Opgebouwd op een bewegingsplatform. Ook geplaatst in het trainingscentrum van Van Oord.

Van Oord is een toonaangevende internationale aannemer gespecialiseerd in baggeren, waterbouw en offshore projecten (olie, gas en wind). Wereldwijd zijn er meer dan 5.000 medewerkers actief en zijn er zo'n 30 vestigingen in verschillende landen. Het opleidingscentrum maakt deel uit van Van Oord's academy.

Related projects

Are you facing a challenge? 
We are happy to think along with you!

Contact us, and we will help you.

MSA-Service B.V.

Houtschelf 1
3371 KB Hardinxveld
Kvk: 24387658

MSA-Service Noord B.V.

Zeppelinstraat 17-8
7903 BR Hoogeveen
Kvk: 63412489